Już znamy wyniki…!
Niezmiernie miło nam poinformować o sukcesie jaki odniosło młodzieżowe miniprzedsiebiorstwo Cake Break. W dniach 25-26 maja 2023 r. drużyna reprezentująca Zespół Szkól nr 1 im. A. Mickiewicza w Lublińcu brała udział w finałowych zmaganiach, które miały miejsce na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego. Decyzją komisji konkursowej liderka zespołu Aleksandra Tarara otrzymała po raz pierwszy wręczaną nagrodę dla najlepszego lidera Avanade Leadership Award, natomiast cały zespół w składzie: Aleksandra Tarara, Wiktoria Gwóźdź, Zuzanna Szymańska, Emilia Poznańska, Maciej Badura, Maksymilian Biadacz, Aleksandra Broll, Lena Smentek, Szymon Wieczorek, Kacper Mańka, Paweł Olearski, Maja Rybacka pod opieką Pani Małgorzaty Radzioch otrzymał tytuł finalisty w Ogólnopolskim Konkursie Miniprzedsiebiorstwo Roku 2023. Serdecznie gratulujemy zarówno Oli jak i całej drużynie oraz życzymy dalszych sukcesów!
Oto, co mówią członkowie Zespołu Finalisty o swoim udziale w samym młodzieżowym miniprzedsiebiorstwie Cake Break, jak też o udziale w ogólnopolskim finale w Warszawie:
Spędziłem wspaniałe chwile przy tym stoisku. Czasami było ciężko, czasami się nie chciało, ale było warto. Współpraca z tymi ludźmi uświadomiła mi, że można razem dobrze się bawić i robić razem coś wyjątkowego. Nauczyłem się wielu rzeczy, które na pewno kiedyś wykorzystam. Tworzyliśmy jeden zespół, zacieśniliśmy nasze więzi przyjaźni. Szkoda tylko, że to już się kończy… L Mam nadzieję, że kiedyś, w przyszłości, będziecie tak spoko ludźmi, jakimi byliście teraz przy mnie. Dzięki za wszystko i do zobaczenia, kiedyś tam, na szczycie – Maciek Badura
Dzięki temu projektowi zrozumiałem jak ważna jest dla osiągnięcia celu współpraca. Mimo napotkanych trudności, potrafiliśmy się zjednoczyć i sprostać coraz to nowszym zadaniom. Posiadane przez nas, pozornie nieużyteczne, umiejętności okazały się dużym atutem. Zaskutkowało to efektywniejszą produkcją i kreatywnością jeśli chodzi o dotarcie do klientów. Z pewnością mogę stwierdzić, że to doświadczenie synergii bardzo pomoże mi w przyszłości. – Maks Biadacz
Projekt „CakeBreak” był dla mnie czymś wyjątkowym, czymś co spowodowało u mnie jeszcze większą chęć to zgłębiania wiedzy kulinarnej, wiedzy na temat zdrowego trybu życia, wiedzy o biznesie, a przede wszystkim wiedzy na temat współpracy i ludzi, bo dobry zespół, to zespół stworzony z grupy przyjaciół! CakeBreak nauczył mnie, że niemożliwe staje sie możliwym, tylko ważny jest cel i obranie właściwej ścieżki! „Najdalej zajdzie ten człowiek, który wie, dokąd idzie” – te słowa budowały mnie codziennie i dodawały siły, żeby tworzyć nasz biznes! Żeby tworzyć miejsce, które na długo zostanie w sercach naszych szkolnych przyjaciół! – Aleksandra Tarara
Praca w CakeBreak dała mi możliwość poznania różnych aspektów prowadzenia własnego przedsiębiorstwa. Nauczyłem się zarządzać zespołem, planować budżet, obsługiwać klientów i podejmować strategiczne decyzje. To cenne doświadczenie, które może mi się przydać. Praca w CakeBreak wymagała organizacji, koordynacji i zarządzania projektem. Nauczyłem się ustalać cele, rozdzielać zadania, kontrolować postęp prac i przewidywać ryzyko. Te umiejętności są nieocenione nie tylko w biznesie, ale także w wielu innych dziedzinach życia. Praca w branży cukierniczej wymagała nie tylko przygotowywania pysznych ciast, ale także twórczego podejścia do projektowania i dekorowania. Z pewnością rozwinięta przeze mnie kreatywność i umiejętność myślenia innowacyjnego będą miały zastosowanie w przyszłości, niezależnie od tego, w jakiej branży będę pracować. Nie mogę nie wspomnieć o naszej wspaniałej szefowej Oli. Ola jest niezwykle inspirującym szefem, który przyczynił się do mojego rozwoju zawodowego i osobistego. Ola zawsze była gotowa wesprzeć nas w trudnych sytuacjach i udzielić cennych wskazówek. Jej motywacja i entuzjazm były zaraźliwe, co sprawiało, że czułem się zainspirowany do dążenia do sukcesu. Ola była świetnym liderem, który umiał zdelegować odpowiedzialność i zaufać członkom zespołu. Dzięki temu mogliśmy rozwijać swoje umiejętności, brać udział w różnych projektach i podejmować większą odpowiedzialność. Ola dbała o atmosferę w miejscu pracy, tworząc przyjazne i zachęcające środowisko. To zwiększało naszą satysfakcję z pracy i dodatkowo motywowało nas do osiągania lepszych wyników. – Kacper Mańka
Małgorzata Radzioch
Najnowsze komentarze